2022 Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon Raporu yayınlandı
Küresel İnovasyon Endeksi’ne göre 2022’de 41. sıradan 37. sıraya yükselen Türkiye’deki Ar-Ge ve inovasyon ortamının durumuna ışık tutan rapor yayınlandı. Türkiye’nin Ar-Ge harcamalarının 10 yıldır arttığı, 2021’deki artışın ise %49 olduğu belirlendi.
Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü tarafından yayınlanan Küresel İnovasyon Endeksi ‘ ne g o inkar Türkiye, 2022 ‘ 37 s. zirveye yükseldi. D o İlk kez 40 ülke arasında ilk kez bir adım atan Türkiye ‘ Türkiye’deki Ar-Ge ve inovasyon ortamına ilişkin yeni bir rapor yayınlandı. . Sör Dan İslamlık ve Ar-Ge tarafından hazırlanan ‘ İnsan kaynakları, harcamalar, üretim kapasitesi, patent, faydalı model ve tasarım tescilleri, inovasyon faaliyetleri. özel tr 2022 Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon Raporu ‘ 2021 ve sonrasında o Daha önce yayınlanmış veriler analiz edildi. rapor için g o inkar hindi ‘ Ar-Ge harcamaları son 10 yıldır artan bir trend içindedir. o dilek, 2021 ‘ Artış %49 olarak tespit edildi.
Ar-Ge itibaren uzmanlaşmak Sör Dan Bağışıklama Genel Müdürü Dr. HE IS mer Özdinç, raporun linki kin Yorumlarını paylaştı: “ Türkiye ‘ Türkiye’de Ar-Ge ve inovasyonun gelişimine genel bir bakış açısı sunmayı amaçlayan raporumuz, o genel anlamda 2021 ‘ Ar- Geliştirme ve inovasyon performansında o Nemde önemli artışların olduğu bir yıl oldu. o sert.”
Türkiye, OECD ülkeleri arasında patent başvurularını en çok artıran ülke oldu
Raporda bahsedilen başlıkların ortasında, Ar-Ge ve yenilik çıktıları başlığı altında patent, yayın, faydalı model ve tasarım tescillerine de yer verildi. 2020 ‘ 2021’de olduğu gibi ‘ Büyük baba Türkiye ‘ Türkiye’de ikamet eden girişimci ve iş adamlarının patent, faydalı model ve tasarım başvuruları ile tescillerinin arttığı gözlemlendi. o kadroya alındı . 2021 ‘ yerli tasarım uygulamalarından biri o geçen yıl la g o %41 arttı, faydalı model kayıt oranları eğer biri o Bir önceki yıla göre %119 artış o Dr. mer Özdinç, “ Fransa, Almanya, Japonya, İngiltere ve Kanada gibi ülkelerde son yıllarda patent başvuruları azalma eğilimine girmiştir. o ster. Ancak Türkiye, OECD ülkeleri ile karşılaştırıldığında, o söz konusu ülkelerin ortasında, birliğe yeni katılan ve patent ba Başvuru sayısı az olan Kolombiya hariç 10 yıl o g’den önce o %111 gibi yüksek bir oranla patent başvurularında en fazla artış gösteren ildir. koştu ülke olarak konumlanmıştır. Ar-Ge çalışanı başına patent verimliliğinde, 100 çalışan başına 4 patent uygulama g o rüya görüyor Bu bilgi birçok Avrupa ülkesi ile aynı seviyededir. Öte yandan akademik Sorun nedir Tembel bilimsel yayınların sayısında sistematik artış trend g o rüya görüyor Kayıt ve başvurulardaki artış ticari çıktılara da yansıdı. 2021 ‘ de T hindi ‘ imalat sektörü o ürünün toplam ihracat fiyatında o Bir önceki yıla göre yüzde 33’lük artış olurken, yüksek teknoloji ihracatında yüzde 18’lik artış yaşandı. ‘ Artış dikkat çekici” dedi.
Ar-Ge çalışanı sayısı 2021 ‘ %11 arttı
2022 Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon Raporu ‘ Ulusal ve uluslararası teşvik istatistikleri incelenmiştir. KOSGEB ‘ teknoloji ve bilgi ağırlıklı sektörde o Takviyenin artmaya devam etmesi o ne çıkıyor t sen BİTAK’ın dayanak tutarları KOSGEB’de %28 ‘ %45 artış o kadroya alındı. Teşvik ve takviyelerle paralel istihdam de sanat tığ işi yapan Sör Dan Bağışıklama Genel Müdürü Dr. HE IS mer Özdinç değerlendirmelerde şu şekilde yer aldı: o “İstihdam verilerinde Ar-Ge çalışanı sayısı 2021 ‘ Son 10 yılda %11 artan çalışan sayısını en çok artıran sektör o rune bilgisayar programlama mezhebi o r g’dir o 2021’i arıyoruz ‘ En yüksek Ar-Ge işgücü artışının %24’ü ‘ le bilgi ve bağlantı bölümü o Rune’da olduğunu biliyoruz. Teknoparklardaki firma sayısı 2021 ‘ ayrıca bir o Bir önceki yıla göre yüzde 17 artarken teknoparkların milli istihdama katkısının 75 bini geçtiğini görüyoruz. Günümüz rekabet ortamında kamu ve o özel mezhep o rün işbirliği ii Çin’de nelerin geliştirilmesi gerekiyor? o neler var ülke streç güçlendirici ve güçlü y o faydalı çıktılara o Bunun gerçekleşmesi için gerekli araçları etkinleştirmesi gerekiyor. Ser Danışmanlık olarak bu yıl üçüncüsünü hazırladığımız ve ‘ Türkiye’nin gelişmiş ekonomiler arasındaki konumuna katkıda bulunmaktadır. ve Ar-Ge ve yenilik ekosisteminin kapsamlı bir görünümünü sağlaması açısından o Önemli raporumuzun bu çalışmalara ışık tutmasını temenni ediyoruz.”